Uw gouden handdruk

Een Gouden Handdruk ontvangen is meestal geen prettige gelegenheid waar relatief vaak veel geld mee gemoeid is. Om maximaal voordeel te krijgen uit deze situatie is het van belang dat u een weloverwogen keuze maakt, wat te doen met uw ontslagvergoeding. Daarom is het raadzaam tijdig advies in te winnen over uw aanstaande Gouden Handdruk.

Een Gouden Handdruk is een soort schadevergoeding voor de werknemer voor de geboden loyaliteit, gederfde inkomsten en de gemiste pensioenopbouw. De hoogte van uw ontslagvergoeding is o.a. afhankelijk van uw leeftijd, het aantal dienstjaren en uw salaris. Afhankelijk van de reden voor ontslag is er ook nog een factor die door de kantonrechter of in onderling overleg tussen werkgever en werknemer wordt vastgesteld.

Uw gouden handruk kunt u vervolgens op verschillende manieren inzetten.

  • Contant afrekenen
  • Banksparen
  • Verzekeren
  • Stamrecht BV

Afhankelijk van uw eigen situatie, uw wensen en bijvoorbeeld uw toekomstplanning, kan een eigen BV u veel financieel voordeel opleveren. Daarnaast maakt het u flexibel in de toekomst. U leest meer over de Stamrecht BV op deze pagina en over de mogelijkheden om deze flexibel in te zetten.

Bij banksparen parkeert u de bruto ontslagvergoeding op een aparte bankrekening, bij een verzekering wordt het bedrag afgestort bij de verzekeraar en bij een BV wordt het bedrag op een rekening gestort van de BV. Hierdoor hoeft u over dit bedrag nog geen inkomstenbelasting te betalen. U kunt dan periodiek geld uitkeren. Dit mag direct na uw ontslag maar ook op latere leeftijd, zolang u maar begint met uitkeren op uw 65ste. Over de opnamen betaalt u loonheffing. De eisen die de fiscus stelt aan uw stamrechtconstructie, leggen wij u graag persoonlijk uit.

Indien u volkomen flexibel wilt zijn en blijven is een stamrecht BV een goede oplossing. Ook als u het geld wilt investeren in een (eventueel nog op te richten) onderneming, is een BV handig.

Het opstellen van de oprichtingsakte is maatwerk: indien deze niet bij uw wensen aansluit, loopt u het risico dat u later veel belasting moet betalen.