Oprichten stamrecht BV

De formele oprichting van een Stamrecht BV vindt plaats bij- en door- een notaris, door middel van een oprichtingsakte. Het oprichten van een BV neemt ca. 1 tot 2 dagen in beslag.

De volgende formaliteit dient plaats te vinden in de oprichtingsfase:

  • Invullen van een vragenlijst m.b.t. naam, gegevens oprichter(s), kapitaal, aandelen, doelstelling van de BV, enz. zodat de notaris de stukken kan opmaken en de BV kan worden opgericht.

Belangrijk is om de doelstelling van de BV ruim te formuleren. Dit in verband met geplande en toekomstige activiteiten in de BV.

Bij een brede formulering kunt u er bijvoorbeeld aan denken om in de toekomst interim management taken uit te voeren vanuit een BV, verbonden aan uw stamrecht BV. U komt dan bij uw eigen BV in dienst en wordt zo uw eigen werkgever. U maakt zelf afspraken over uw salaris, enz. Als eigenaar van de BV onderhandelt u met opdrachtgevers over de vergoeding van de opdracht, die u namens uw BV uitvoert. Deze kunnen uiteraard anders zijn dan het salaris of de vergoeding welke u uit uw eigen BV’s haalt. Lees hier meer over onder Stamrecht BV als Werk BV.

 

Stamrecht BV offerte en advies

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van het oprichten van een Stamrecht BV of op zoek bent naar een passende offerte en een persoonlijk advies op maat dan kunt u deze  vrijblijvend hier aanvragen.